Groene aanslag op tuinmeubilair, tegels, muren, daken, speeltoestellen, oprit, schuttingen etc.  Wie kent het probleem niet.

In het voorjaar en het najaar komt deze ergernis elk jaar weer terug. Vooral wanneer het wat vochtig is en er weinig zon is zullen de groene alg en mos weer snel toeslaan.

Er zijn veel manieren om dit groene kwaad aan te pakken, helaas zijn niet alle methoden even effectief.

Ook is het altijd zorg geen schade aan het milieu aan te richten.

Enkele manieren voor het verwijderen van groene aanslag zijn bijvoorbeeld:

- weg spuiten met een hogedrukreiniger

- gebruik maken van een zuur product, bijvoorbeeld azijn

- gebruik maken van een alkalische reiniger, bijv zeep

- het gebruik van chloor of bleekwater

- het gebruik van zout

- een mengsel van water met zout om te kunnen spuiten of gieten

- een enzymatische reiniger

 

Weg spuiten met een hogedrukreiniger:

Het voordeel van het schoonspuiten met een hogedrukreiniger weegt niet op tegen de nadelen die deze methode kent. het voordeel is dat het snel gaat. Nadeel is o.a. dat op een houten schutting er geen beits of verf meer op blijft zitten. Op de tegels en stoepen zal ook alle zand tussen de stenen worden weggespoten, er moet dus opnieuw ingeveegd worden. ook zal bij vele steensoorten de kleur vervagen. Helaas komt bij deze methode de groene aanslag en mos ook relatief weer snel terug.

 

Het gebruik van een zuur:

Het grote nadeel van spuiten of gieten met bijvoorbeeld azijn is dat het relatief duur is, omdat je het onverdund gebruikt. Ook zullen de algen en mossen weer snel terugkomen. Ook is het zaak goed op te letten op wat voor soort klinkers / tegels / sierbestrating en andere zuur gevoelige materialen het zuur gebruikt wordt ivm. aantasting van sommige materialen.

 

Het gebruik van bijvoorbeeld zeep:

Het gebruik van deze methode is weinig effectief, doordat alg en mos relatief ongevoelig zijn voor alkalisch (lees tegenovergestelde van zuur) middelen.

 

Het gebruik van chloor / bleekwater:

Het is ten strengste af te raden deze methode te gebruiken,  alle leven in de bodem zal vernietigd worden. Zowel planten, wortels, wormen, gras etc. zullen dood gaan. Kortom erg slecht voor het milieu.

 

Het gebruik van zout of een mengsel van zout en water:

Het gebruik van zout kan, alleen is het nadeel dat je het zout weer mee naar binnen loopt. Een mengsel van zout met water maakt dat het product weer minder geconcentreerd is, waardoor het minder effectief zal zijn.

 

Het gebruik van enzymatische reiniger:

Heeft als voordeel dat het relatief goedkoop is, omdat het sterk verdund moet worden. Het product geeft geen verkleuringen en tast geen ondergronden aan. ook zorgt het product door de preventieve werking ervoor dat de groene aanslag cq alg en mos voor langere tijd niet terug komt. Kan indien op de juiste wijze toegepast veilig gebruikt worden op steen, hout, kunstof, rvs, klinkers. natuursteen, vlonders, schuttingen, tegels etc. Zie onder industriele reinigers, het product TC groene aanslag verwijderaar.

© 2016 - 2024 totaalinschoonmaak | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel